2015-11-14

COCONUT OIL

Ajattelin tässä vinkata eräästä luottotuotteestani nimittäin kookosöljystä!
Löysin kookosöljyn itse vasta noin vuosi sitten etsiessäni apua kuiville hiuksille.
Kookosöljyllä on monia käyttömahdollisuuksia niin kauneudenhoidossa kuin ruoanlaitossakin!

Kylmäpuristettu luomu kookosöljy on kiinteää alle 25 asteen lämpötilassa.
Kädenlämmössä öljy sulaa nestemmäiseksi, jolloin sitä on helppo käyttää esimerkiksi kauneudenhoidossa.Tässä muutamia vinkkejä miten itse käytän kookosöljyä:

Hiusnaamiona:   Levitän öljyä kaikkialle kuiviin hiuksiini ja hieron sen myös hiuspohjaan. Tällöin öljy kosteuttaa myös hiuspohjaa ja hieronta stimuloi verenkiertoa. Kiedon hiukset pyyhkeen sisään ja annan vaikuttaa hiuksissa yleensä muutaman tunnin, joskus yön yli ja pesen sitten aamulla pois (tyyny kannattaa suojata pyyhkeellä).
Kookosöljy kannattaa pestä huolellisesti shampoolla tarvittaessa parikin kertaa, ettei öljyä jää hiuksiin.  Kookosöljyn voi myös sekoittaa esimerkiksi hoitoaineen sekaan. (Kookosöljy kosteuttaa hiusta ja hiuspohjaa sekä vahvistaa hiusjuurta ja ehkäisee hiustenlähtöä)

Meikin poistoon:  Minulla on herkkä silmänympärysiho, joten normi meikinputsausaineet saavat ihoni ärtymään ja silmäni vuotamaan, mutta kookosöljyn kanssa tätä ongelmaa ei ole! Kookosöljyllä  lähtee hyvin niin vedenkestävä kuin vesiliukoinenkin ripsiväri ja se kosteuttaa kasvot meikinpoiston yhteydessä. Öljy auttaa myös ripsiä kasvamaan paremmin.

Kasvonaamiona: Kookosöljystä pystyy itse valmistamaan erilaisia kasvonaamioita. Esimerkiksi lisäämällä kahvinpuruja, sokeria tai vaikka kaurahiutaleita, saa aikaiseksi kuorivan kasvonaamion joka samalla kosteuttaa ihoa.

Huulivoiteena:  Pelastus kuiville huulille!

Ihonhoitoon:   Kookosöljyä voi käyttää normaalin vartalovoiteen tavoin, koska kookosöljy imeytyy nopeasti ihoon kunhan ei laita liikaa. Kannattaa kuitenkin muistaa että kookosöljyssä on voimakas kookoksen tuoksu, jos siitä ei tykkää niin en suosittele, koska tuoksu jää iholle. Öljyn voi myös sekoittaa saippuan sekaan jolloin iho kosteutuu pesun yhteydessä.

Ruoanlaitossa:  Itse olen käyttänyt vasta paistoöljynä ja teen sekaan, mutta kookosöljyä voi käyttää esimerkiksi myös leivonnassa.

Kookosöljyllä on monia muitakin käyttömahdollisuuksia joita itse ole vielä ehtinyt testata.

Kookosöljy on kasviöljy jota on saatavilla mm. ihan ruokakaupoista ja luontaistuotekaupoista, eikä hintakaan ole mielestäni paha tästä monitoimituotteesta. Kookosöljyä myydään monilla eri merkeillä ja hinta vaihtelee sen mukaan.
Miten sinä olet käyttänyt kookosöljyä? 

♥:lla Tessa

2 comments :

  1. Tätä kookosöljyä on kehuttu niin paljon, että pakko varmaan laittaa itsekin kokeiluun :)

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi! / Thank you for your comment! <3