2016-02-01

THAILAND : PHUKET

Hei!

Hyvää maanantai-iltaa kaikille,
Tässä ois vähän jatkoa sille meidän Thaimaan reissulle, eli vuorossa olisi Phuket!

Lensimme 11.1 Bangkokista Phukettiin, lentomatka kesti noin tunnin verran.  Phuketin hotellimme oli Hilton Phuket Arcadia  resort & spa.  Hotelli oli valtavan kokoinen useamman rakennuksen muodostama alue jossa oli useampi uima-allas, monta ravintolaa, kahvila, tenniskentät ja pelihuone. Omaksi lemppari ravintolaksi koko reissun aikana valikoitui aivan hotellin vieressä sijaitseva pizza paikka nimeltä Bistro. Sieltä pystyi ottamaan pizzan myös mukaan!

Heti tien toisella puolella oli Karon beach jossa vietimmekin ensimmäisen päivän phuketissa.
Rannalla oli monenlaista aktiviteettia tarjolla, oli vesihiihtoa, riippuliitoa, veneajelua ja vaikka mitä! Vesijettejäkin oli mahdollista vuokrata, jolloin muistaakseni noin 1300TBH eli noin 33€ sai hurjastella 30 minuuttia. Pääsin muuten hotellin uima-altaalla kokeilemaan sukellusta oikeilla sukellusvälineillä! Jäin ihan koukkuun siihen ja olisin halunnut päästä oppimaan sukelluksesta enemmän ja päästä mereen sukeltelemaan, no... ehkä sitä joskus :)

Paikallisille katukaupoille oli todella lyhyt kävelymatka rantatietä pitkin. Matkan varrella on monenlaista ravintolaa ja kaikenlaisia pikkukojuja joista pystyy ostamaan paikallisia herkkuja. Parina päivänä vierailimme myös Patong beachin puolella, jonne pääsee helposti taxilla tai tuktukilla (kummallakin liikkuminen on todella halpaa!). Kävimme siellä myös eräässä ostoskeskuksessa nimeltä Jungceylon. Pyörähdimme myös yhtenä päivänä Phuketin keskustassa Central Festival nimisessä ostoskeskuksessa, sinne emme menneet enää uudelleen kosta matkaan meni noin tunti aikaa.

Uima-altailla tuli vietettyä melkein joka päivä, koska saimme nauttia auringosta ja yli 30 asteen lämpötilasta kaikkina muina päivinä paitsi viimeisenä kokonaisena päivänä kun aurinko pysyi pilvessä. Tavoitteena viimeisenä päivänä oli hommata kaikki loputkin tuliaiset mutta vaikka aurinko olikin pilvessä, lämpötila pysyi korkealla joten kauppojen kiertely tuntui silloinkin erittäin raskaalta ja uuvuttavalta.

Voin suositella Thaimaata kaikille!


No comments :

Post a Comment

Kiitos kommentistasi! / Thank you for your comment! <3